Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Μεγάλες Προσδοκίες

ΘΕΡΙΝΟ CINEMA 2021
Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 θα προβληθεί το κοινωνικό δράμα "Μεγάλες Προσδοκίες" του Alfonso Cuarón.

Κοινωνικό Δράμα, Αισθηματική | 111' | Έγχρ. | Η.Π.Α. | 1998

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα "Μεγάλες Προσδοκίες" του Κάρολου Ντίκενς
Πρωτότυπος τίτλος: Great Expectations
ΣκηνοθεσίαAlfonso Cuarón
Σενάριο: Mitch Glazer
Αφήγηση: Ethan Hawke
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria, Chris Cooper, Anne Bancroft, Robert De Niro

Η προβολή θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Α' Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας (δίπλα στο λιμάνι)  χάρτης 
Ώρα: 21:00 | Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Υπόθεση
Σε μια μικρή πόλη της Φλόριντα, ο 8χρονος Finn Bell (Ethan Hawke) ζει με την αδελφή του, Maggie (Kim Dickens), και το «θείο» Joe (Chris Cooper). Η ζωή τους είναι ήσυχη, σχεδόν μονότονη, τα οικονομικά τους μόλις που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν, αλλά ο μικρός Finn όχι μόνο απολαμβάνει τη ρουτίνα της ζωής, αλλά βρίσκει το κουράγιο και την έμπνευση ν' αποτυπώνει στα τετράδιά του, μέσα απ` τις πολύχρωμες ζωγραφιές του, τις πανέμορφες εικόνες της θάλασσας. Η είσοδος του Finn στον κόσμο των ενηλίκων σημαδεύεται απ` τη συνάντηση του μ' έναν κατάδικο, ο οποίος αναγκάζει το Finn να τον βοηθήσει να δραπετεύσει. Μ' αυτή την οδυνηρή εμπειρία χαραγμένη στο μυαλό του, ο Finn δέχεται μια πρόσκληση από τη μισότρελη Nora Dinsmoor (Anne Bancroft), την πλουσιότερη γυναίκα της περιοχής, για να επισκεφθεί το αρχοντικό της. Μέσα σ' ένα επιβλητικό οίκημα που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, ο Finn θα συναντήσει την ανιψιά της Nora, την 11χρονη Estella (Gwyneth Paltrow). Ο έρωτας του Finn είναι σχεδόν κεραυνοβόλος, αλλά δυστυχώς τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία, καθώς η εντυπωσιακή Estella τον αντιμετωπίζει με τον σνομπισμό που επιβάλλει η έστω και ξεπεσμένη πια, αριστοκρατική της καταγωγή.

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» είναι η υπέροχη ιστορία του νεαρού Πιπ που ζει στη φτώχεια του χωριού του, ώσπου οι τρομερές συμπτώσεις τον φέρνουν στο Λονδίνο, στους κύκλους του «καλού κόσμου». Μέσα από τις περιπέτειες του Πιπ, που παρατηρεί τον κόσμο γεμάτος όνειρα κι ερωτηματικά, ο Ντίκενς περιγράφει την Αγγλία της πρώτης βιομηχανικής εποχής, μιας σκληρής εποχής όπου όμως τα θαύματα ήταν δυνατά. Με φόντο την ύπαιθρο, που παρακμάζει, και το άστυ, που αναπτύσσεται γοργά, ο Ντίκενς δημιουργεί μια σειρά αξιαγάπητους χαρακτήρες (όπως τον καλοκάγαθο Τζο και την γλυκιά Μπίντυ) που συγκρούονται με τους Κακούς, που κι αυτοί απ' την πλευρά τους έχουν τις δικαιολογίες τους. Η ωραία Εστέλλα είναι δύστροπη και καταστροφική, η μις Χάβισαμ είναι μισότρελη, η αδελφή του Πιπ είναι μια μέγαιρα: και ο Μάγκγουιτς, που αποτελεί με τον τρόπο του το κέντρο αυτής της ιστορίας, είναι ένας παράνομος - σαν τον Γιάννη Αγιάννη στους Αθλίους. Όμως πίσω από τα φαινόμενα κρύβονται απρόσμενες αλήθειες και παλιά μυστικά που συνιστούν την ίδια την πλοκή και που κινούν το γαϊτανάκι των ηρώων. Ο ανικανοποίητος έρωτας, η φιλία, η μοίρα, η εκδίκηση, οι ταξικές συγκρούσεις, η κοινωνική αναρρίχηση, η αρρώστια, ο θάνατος και η λύτρωση περιγράφονται εδώ με ρεαλισμό και χιούμορ: οι δραματικές σκηνές είναι συνταρακτικές, οι κωμικές είναι ξεκαρδιστικές και οι πρώτες διαδέχονται τις δεύτερες σε μια μνημειώδη σύνθεση.
Αφίσα
Σύνδεσμοι
en     en                                   
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Alfonso Cuarón | Σενάριο: Mitch Glazer | Αφήγηση: Ethan Hawke | Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Hank Azaria, Chris Cooper, Anne Bancroft, Robert De Niro | Μουσική: Patrick Doyle, Ron Wasserman | Φωτογραφία: Emmanuel Lubezki Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά | Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α. | Παραγωγοί: Art Linson, John Linson | Εταιρεία Παραγωγής: Art Linson Productions | Διανομή20th Century Fox ΜοντάζSteven Weisberg | ΚοστούμιαJudianna Makovsky Τοποθεσίες γυρισμάτων: Νέα Υόρκη, Φλόριντα

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου