Ανακοινώσεις

Τακτική Συνάντηση Λέσχης & Συζήτηση για τον Ροβήρο Μανθούλη
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας καθώς και για τις επόμενες προβολές του νέου χρόνου!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τον σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη και την προσφορά του στον ελληνικό αλλά και στον παγκόσμιο κινηματογράφο!

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη:
Επικοινωνία

Τακτική Συνάντηση της Λέσχης & Συζήτηση για τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας καθώς και για τις επόμενες προβολές του νέου χρόνου!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Σουηδό σκηνοθέτη και σεναριογράφο και την προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο!

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα!
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη: Επικοινωνία

Τακτική Συνάντηση της Λέσχης & Συζήτηση για το Δανέζικο κινηματογράφο & τον Τάσο Ψαρρά
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας καθώς και για τις επόμενες προβολές του νέου χρόνου!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για το Δανέζικο Κινηματογράφο και για τον Έλληνα σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά και την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο!

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα!
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη:
Επικοινωνία

Τακτική Συνάντηση της Λέσχης την Τρίτη & Συζήτηση για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας την προβολή της ταινίας "Καν' το όπως ο Beckham!" καθώς και για τις επόμενες προβολές!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τον σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο και την προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο!


Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη: Επικοινωνία
Γερμανικός Κινηματογράφος & Αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας την προβολή της ταινίας "Good Bye, Lenin!" καθώς και για τις επόμενες προβολές!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για το γερμανικό κινηματογράφο και για τον σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη!

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη:
Επικοινωνία
Αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη & στον Σταμάτη Τσαρούχα
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013, στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ώρα 8:00 μ.μ. θα συζητήσουμε για θέματα που αφορούν τη λέσχη μας και τις προβολές!
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για δυο σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, τον Παντελή Βούλγαρη και τον Σταμάτη Τσαρούχα! Θα αναλύσουμε το έργο τους καθώς και την προσφορά τους στον Ελληνικό Κινηματογράφο!

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη:
Επικοινωνία
Αφιέρωμα στον Ασιατικό Κινηματογράφο
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας, Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κ. Κανάρης", που θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ., θα συζητήσουμε αρχικά για διάφορα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των προβολών μας.
Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τον Ασιατικό Κινηματογράφο.

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την παρακολουθήσει. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη: Επικοινωνία
Αφιέρωμα: Τριλογία «Ο πόλεμος των άστρων» 
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας, Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κ. Κανάρης", που θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ., θα συζητήσουμε για την κινηματογραφική Τριλογία «Ο πόλεμος των άστρων».
Οι ταινίες:
1. 25 Μαΐου 1977 - Ο Πόλεμος των Άστρων: Μια Νέα Ελπίδα
2. 21 Μαΐου 1980 - Ο Πόλεμος των Άστρων: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται
3. 25 Μαΐου 1983 - Ο Πόλεμος των Άστρων: Η Επιστροφή των Τζεντάι Ο Πόλεμος των Άστρων είναι μια σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τον George Walton Lucas. Η πρώτη ομώνυμη ταινία προβλήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας το οποίο γέννησε 5 ακόμα ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια και φιγούρες και γενικώς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από το Star Wars.

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την παρακολουθήσει! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Λέσχη: Επικοινωνία
Συζήτηση Για Το Θέμα της ΒΙΑΣ
Στην τακτική συνάντηση της Κινηματογραφικής Λέσχης μας, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στα Γραφεία του Πολιτιστικού Σύλλογου "Κ. Κανάρης" που θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ., θα συζητήσουμε για το θέμα της ΒΙΑΣ με εισηγήτρια την Βάσω Κρόκου, με αφορμή δύο ταινίες, που την περιγράφουν από διαφορετική σκοπιά:

«Η λευκή κορδέλλα» (The White Ribbon) του Michael Haneke που είναι μία γερμανόγλωσση ταινία του 2009, η οποία κυκλοφόρησε σε ασπρόμαυρο. Το δράμα απεικονίζει την κοινωνία και την οικογένεια σε ένα χωριό της Βόρειας Γερμανίας λίγο πριν τον Α’ Παγκόσμιο. Σύμφωνα με το Haneke, η ταινία πραγματεύεται τη "γέννηση κάθε τύπου τρομοκρατίας, είτε αυτή είναι πολιτικής είτε θρησκευτικής μορφής."

«Άνοιξη,καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας ... και άνοιξη» (Spring, Summer, Fall, Winter...and Spring) του Ki-duk Kim που είναι μια κορεάτικη ταινία του 2003 και η οποία πραγματεύεται τον κύκλο των εποχών, της ζωής, από τη γέννηση στο θάνατο και πάλι στη γέννηση…
Συγκεκριμένα, η ταινία είναι μια παρουσίαση των διαφορετικών φάσεων της ζωής των ίδιων προσώπων – αλλά και διαφορετικών προσώπων (που στην ουσία διαδέχονται τους προκατόχους τους).
Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την παρακολουθήσει!
3ο Μάθημα Κινηματογράφου
Την Παρασκευή το απόγευμα, στις 1 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, θα γίνει το 3ο Μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου από την σκηνοθέτιδα Mαρία Λεωνίδα.
Το θέμα του μαθήματος θα είναι ο «Ο Κινηματογράφος από το 1930 στα 1940».
Μετά τον D.W. Griffith, τον Fritz Lang και τον Sergei M. Eisenstein, ταλέντα όπως ο Orson Welles και ο Alfred Hitchcock, αλλά και κλασικοί όπως ο Frank Capra, o John Ford και οι κωμικοί The Marx Brothers, μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες που ενσωμάτωσαν τα διδάγματα του βωβού και απελευθέρωσαν τη δημιουργικότητα του ομιλούντα κινηματογράφου. Θα λάμψουν επηρεάζοντας γενιές νεότερων σκηνοθετών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μαζί τους ο πειραματισμός Ευρωπαίων και Αμερικάνων αλλά και οι μεγάλες εμπορικές επιτυχίες όπως το "Όσα παίρνει ο άνεμος" , ταινίες από γνωστά μυθιστορήματα και οι πρώτες ταινίες μυστηρίου, περιπέτειας και μελοδράματος που καθιερώνουν το σινεμά ως θέαμα. (Καζαμπλάνκα, Το γεράκι της Μάλτας κλπ).
Το μάθημα θα είναι τρίωρο, 6:00 - 9:00 μ.μ..

Σας θυμίζουμε ότι αποφασίσαμε, ως Λέσχη, να κάνουμε ένα μάθημα τον μήνα. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα και e-mail: Επικοινωνία
Τακτική Συνάντηση Της Λέσχης Την Τετάρτη & Συζήτηση για το Φεστιβάλ Θεσσσαλονίκης
Στις 30 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, θα συναντηθούμε σε τακτική συνάντηση τα μέλη και οι φίλοι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Κανάρης.
Σε αυτήν την συνάντηση που θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ., έχουμε αρχικά να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που αφορούν στις επιλογές ταινιών της Λέσχης μας κ.α.

Στις 9.00 μ.μ. θα συζητήσουμε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Η συζήτηση γίνεται στα πλαίσια των συζητήσεων για τον κινηματογράφο που καθιερώσαμε να γίνονται στη Λέσχη κάθε δεύτερη Τετάρτη.

Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να παρακολουθήσει είτε όλη την συνάντηση, είτε το δεύτερο μέρος για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η προηγούμενη συζήτηση έγινε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και θέμα της είχε τον Ισπανό Σκηνοθέτη Almodóvar. Η εισήγηση έδωσε στα 15 άτομα που παρευρεθήκαμε την δυνατότητα για μια ουσιαστική και ζωηρή συζήτηση πάνω στα ζητήματα που πραγματεύεται με τις ταινίες του ο Almodóvar.
Τακτική Συνάντηση Της Λέσχης Την Τετάρτη Και Συζήτηση Για Τον Ισπανό Σκηνοθέτη Pedro Almodóvar
Είναι η πρώτη Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013, που θα συναντηθούμε σε τακτική συνάντηση τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Ερέτριας στα γραφεία του Συλλόγου Κ. Κανάρη!
Σε αυτήν την συνάντηση που θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ., έχουμε αρχικά να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των προβολών μας.

Στις 9.00 μ.μ. θα συζητήσουμε για τον Ισπανό Σκηνοθέτη Pedro Almodóvar.
Η συνάντησή μας είναι ανοιχτή και, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να παρακολουθήσει είτε όλη την συνάντηση, είτε το δεύτερο μέρος για το Almodóvar.
Πραγματοποιήθηκε το 2ο Μάθημα Κινηματογράφου‏ 
Την Τετάρτη το απόγευμα, στις 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο Μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου από την σκηνοθέτιδα Mαρία Λεωνίδα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας.

Το θέμα του μαθήματος ήταν ο «Τα πρώτα βήματα του ομιλούντος κινηματογράφου».
Το μάθημα ήταν τρίωρο, 18.00 - 21.00.

Μέσα από το μάθημα δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση γύρω από την ιστορία του κινηματογράφου και την εξέλιξή του. Η συζήτηση θα επαναληφθεί στο επόμενο μάθημα που θα ανακοινώσουμε άμεσα.

2ο Μάθημα Κινηματογράφου‏
Την Παρασκευή το απόγευμα, στις 4 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, θα γίνει το 2ο Μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου από την σκηνοθέτιδα Mαρία Λεωνίδα.

Το θέμα του μαθήματος θα είναι ο «Τα πρώτα βήματα του ομιλούντος κινηματογράφου».

Στη δεύτερη συνάντηση των μαθημάτων μας θα περάσουμε από τις βουβές ταινίες στις ομιλούσες. Η τεχνική ανακάλυψη του ήχου, άλλαξε άρδην τόσο το στυλ όσο και τον τρόπο που γυρίζονταν πια οι ταινίες. Από τα τέλη της δεκαετίας του '20 σταδιακά , αλλά όχι ανώδυνα, ηθοποιοί και παραγωγοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι έπρεπε να αλλάξουν "συνήθειες".

Το μάθημα θα είναι τρίωρο, 18:00 - 21:00.

Σας θυμίζουμε ότι αποφασίσαμε, ως Λέσχη, να κάνουμε ένα μάθημα τον μήνα. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα και e-mail: Επικοινωνία

Πραματοποιήθηκε το Πρώτο Μάθημα Κινηματογράφου‏
Την Τετάρτη το απόγευμα, στις 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου από την σκηνοθέτιδα Mαρία Λεωνίδα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας (δίπλα στο λιμάνι).

Το θέμα του μαθήματος ήταν ο «Βωβός Κινηματογράφος».
Το μάθημα ηταν τρίωρο, 7.00 - 10.00 μ.μ..
Δεκαπέντε άτομα παρακολούθησαν το πρώτο μας μάθημα.

Η ωραία ατμόσφαιρα του μαθήματος έδωσε την ευκαιρία, εκτός από τις νέες γνώσεις που αποκτήσαμε, να γίνει όμορφη και ζεστή συζήτηση γύρω από τον Βωβό κινηματογράφο.
Η συζήτηση θα επαναληφθεί στο επόμενο μάθημα που θα ανακοινώσουμε άμεσα. Σας θυμίζουμε ότι αποφασίσαμε, ως Λέσχη, να κάνουμε ένα μάθημα τον μήνα. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα και e-mail: Επικοινωνία

Πρώτο Μάθημα Κινηματογράφου‏
Την Τετάρτη το απόγευμα, στις 21 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας (δίπλα στο λιμάνι), θα γίνει το Πρώτο Μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου από την σκηνοθέτιδα Mαρία Λεωνίδα.

Το θέμα του μαθήματος θα είναι ο «Βωβός Κινηματογράφος».
Το μάθημα θα είναι τρίωρο, 7.00-10.00 μ.μ..

Σας θυμίζουμε ότι αποφασίσαμε, ως Λέσχη, να κάνουμε ένα μάθημα τον μήνα. Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα και e-mail: Επικοινωνία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
με τις προσκλήσεις μας μέχρι τώρα ως Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, σας καλούμε να παρακολουθήσετε προβολές αξιόλογων ταινιών. 
Προκειμένου να υλοποιήσουμε παραπέρα τον σκοπό της Λέσχης μας (σύμφωνα με τον Κανονισμό μας «Σκοπός της Λέσχης είναι η μέσω της κινηματογραφικής τέχνης ανύψωση της πολιτιστικής στάθμης των μελών της αλλά και των πολιτών του Δήμου μας, η ψυχοπνευματική καλλιέργεια σε πανανθρώπινες αξίες, η ψυχαγωγία, δηλαδή, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. … Μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι: …β. η διοργάνωση συζητήσεων για τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες, για τους σκηνοθέτες, για τους ηθοποιούς κλπ»), θα προχωρήσουμε, εκτός από αυτές τις προβολές, στην διοργάνωση συζητήσεων για τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες, για τους σκηνοθέτες, για τους ηθοποιούς κλπ.
Σκεφθήκαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να οργανώσουμε συζητήσεις γύρω από διάφορα θέματα που θα τα εισηγηθούν όχι κατ΄ αναγκην «ειδικοί» του κινηματογράφου αλλά απλά σινεφίλ που θα ήθελαν να ασχοληθούν και να παρουσιάσουν ένα θέμα. (π.χ. στο διαδίκτυο υπάρχει μια μελέτη ενός τοπογράφου για την παρουσίαση της Ρώμης στις ταινίες : «Η φυσιογνωμία της Ρώμης στον κινηματογράφο» Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός - Μακρυδάκης, τοπογράφος μηχανικός, αλλού κάποιος μελέτησε τον Τσαρλι Τσαπλιν κ.α.).
Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους όσοι (εντός και εκτός Ερέτριας) θα ήθελαν να πραγματευθούν και να εισηγηθούν στην Λέσχη μας ένα θέμα γύρω από τον κινηματογράφο, και τους καλούμε να μετάσχουν στην δραστηριότητά μας, ερχόμενοι σε επαφή μαζί μας. 
Δεν υπάρχει περιορισμός στην θεματολογία, και υπάρχουν, φυσικά πολλά θέματα για συζήτηση, όπως για παράδειγμα :
- «είδη» κινηματογράφου (νεορεαλισμός, κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας, γουέστερν κ.α.)
- τρόπος παρουσίασης θεμάτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στον κινηματογράφο, (όπως σχέσεις άνδρα - γυναίκας, σχέσεις γονιού - παιδιού, μετανάστευση, ενδοοικογενειακή βία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιβαλλοντικό κίνημα, πόλεμος κ.α.)
- αλλά και πορτραίτα κινηματογραφιστών, σκηνοθετών, ηθοποιών, όπως π.χ. (Σκορτσέζε, Αλμοντόβαρ, Γαβράς, Αγγελόπουλος κα).
Θα περιμένουμε με χαρά την ανταπόκριση και τις γνώμες σας.

2 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία! Πολύ καλή η οργάνωση του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η πρωτοβουλία σας για τα μαθήματα κινηματογράφου! Στην περιοχή μας αυτό έλειπε... Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή