Η Λέσχη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
" ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ''


Μετά από συναντήσεις - συζητήσεις για την αναγκαιότητα και την δυνατότητα του εγχειρήματος, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, ως μια άτυπη ομάδα πολιτών της Ερέτριας- μια λέσχη, δηλαδή, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Κ. Κανάρης».
Στην συντροφιά μας μοιραζόμαστε την άποψη ότι η κινηματογραφική τέχνη μπορεί να συμβάλει στην ανύψωση της πολιτιστικής στάθμης των μελών της αλλά και των πολιτών του Δήμου μας. Η συζήτηση γύρω από τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες θα συμβάλει στην δημιουργία μιας πνευματικής κίνησης που ο τόπος μας έχει ανάγκη.
Τα μέλη της Λέσχης γνωρίζονται και συναντώνται τακτικά και εξασφαλίζονται συνθήκες συζήτησης ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Παράλληλα, οι προβολές της θα είναι ανοιχτές σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει, και σκοπός μας είναι να τις παρακολουθήσουν πολλοί - ιδιαίτερα οι νέοι.

Όπως αναφέρουμε και στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ( ΑΡΘΡΟ 2ο - Σκοποί - Μέσα ):
«1. Σκοπός της Λέσχης είναι η μέσω της κινηματογραφικής τέχνης ανύψωση της πολιτιστικής στάθμης των μελών της αλλά και των πολιτών του Δήμου μας, η ψυχοπνευματική καλλιέργεια σε πανανθρώπινες αξίες, η ψυχαγωγία, δηλαδή, με την κυριολεκτική έννοια του όρου.
2. Μέσα για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού είναι:
α. η οργάνωση προβολών με ταινίες ποιότητας (ντοκιμαντέρ, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους ποικίλου περιεχομένου),
β. η διοργάνωση συζητήσεων για τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες, για τους σκηνοθέτες, για τους ηθοποιούς κ.λ.π.,
γ. η διοργάνωση συζητήσεων με ανθρώπους της κινηματογραφικής τέχνης (σκηνοθέτες, ηθοποιούς κ.α.) που διατίθενται γι αυτόν το σκοπό,
δ. η συνεργασία με άλλες κινηματογραφικές λέσχες του νομού μας,
ε. Η τόνωση του ενδιαφέροντος των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων του δήμου της Ερέτριας για την κινηματογραφική τέχνη…,
ζ. Με απόφαση των μελών της λέσχης ιδρύονται ειδικά τμήματα- π.χ. τμήμα -ντοκιμαντέρ για την υλοποίηση των σκοπών της. Τα τμήματα αυτά απαρτίζονται από μέλη της Λέσχης.».
 
Ερέτρια, 18 Ιουλίου 2012

ΔΩΡΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ


Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! ! ! Η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας απέκτησε τα δικά της μηχανήματα προβολής χάρις στη προσφορά - δωρεά της Κα. Σοφίας Καραμπέτσου!
Ακολουθούν, η επιστολή της Κα. Σοφίας Καραμπέτσου για την δωρεά μηχανημάτων στην Κινηματογραφική μας Λέσχη καθώς και ηευχαριστήρια επιστολή της Κινηματογραφικής Λέσχης.