Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αγάπη είναι...

Την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 θα προβλξθεί η ταινία "Αγάπη είναι...του Richard Curtis.

Αισθηματική, Κωμωδία, Δράμα | 2003 | Έγχρωμη | 135' | Ακατάλληλο κάτω των 15

Ποιο είναι το πραγματικό νόημα της αγάπης, τι είναι αγάπη και ακόμα τι μπορεί να κάνει κάποιος που αγαπάει? Είναι τα ερωτήματα στα οποία απαντάει η ταινία. Οι ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων συνδέονται μεταξύ τους και διαδραματίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων. Η ταινία μας διδάσκει, ότι αν κοιτάξουμε καλά, η αγάπη βρίσκεται πραγματικά γύρω μας…
Πρωτότυπος τίτλος: Love Actually 
Σκηνοθεσία | Σενάριο: Richard Curtis 

Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κ. Κανάρης"  (έναντι Ι.Ν. Παραβουνιώτισσας) χάρτης
Ώρα: 20:45 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Υπόθεση
"Love Actually" είναι ένα βρετανικό film του 2003 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Richard Curtis. Στο Λονδίνο, η ιστορία αρχίζει πέντε εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα όπου δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντώνται λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς και αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.
Στην υπέροχη αυτή ταινία, πολλές απολαυστικές ιστορίες διασταυρώνονται, καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται... Για πρώτη φορά σκηνοθέτης, ο Richard Curtis δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Άγγλο σεναριογράφο (Bridget Jones Diary, Notting Hill, Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός Mr. Bean, Μαύρη Οχιά).
"Ας "σπάσουμε" τα μούτρα μας από ερωτά!". Αυτό είναι το μήνυμα της ταινίας που μας προτρέπει να ομολογούμε πάντα την αγάπη μας γιατί μας λυτρώνει. Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί που μιλά για την αγάπη με τον... παραδοσιακό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερες πρωτοτυπίες, αλλά το κοινό πάντα συγκινείται απ` αυτό το σινεμά.
Παραγωγή
Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο Λονδίνο, σε τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων Trafalgar Square, στο κεντρικό γήπεδο του Somerset House στο Strand, Grosvenor Chapel στην οδό South Audley κοντά στο Hyde Park, στη  Millennium Bridgeστην Oxford Street, στο Notting Hill και το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Πρόσθετες σκηνές γυρίστηκαν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας και το Le Bar de la Marine. Οι σκηνές στη 10 Downing Street (οικία προέδρου) γυρίστηκαν στο Shepperton Studios. Η αρχική ιδέα του Curtis για την ταινία περιλάμβανε 14 διαφορετικά σενάρια, αλλά τέσσερα από αυτά κόπηκαν. 
Τραγούδια
Η μουσική της ταινίας συνέθεσε και ενορχήστρωσε ο Craig Armstrong.Το άλμπουμ έφθασε στα κορυφαία 40 στα USBillboard 200 το 2004 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Top Soundtracks chart. Είναι κατέλαβε πολύ καλές θέσεις σε Αυστραλία και Μεξικό.
Τα τραγούδια της ταινίας
  1. "The Trouble with Love Is" από την Kelly Clarkson
  2. "Here with Me" από τη Dido
  3. "Sweetest Goodbye/Sunday Morning" by Maroon 5
  4. "Turn Me On" by Norah Jones
  5. "Take Me As I Am" από τον Wyclef Jean και την Sharissa
  6. "Songbird" από την Eva Cassidy
  7. "Wherever You Will Go" από τους The Calling
  8. "Jump (for My Love)" από τις The Pointer Sisters στις Η.Π.Α. / Girls Aloud στο UK
  9. "Both Sides Now" από την Joni Mitchell
  10. "All You Need Is Love" από τον Lynden David Hall
  11. "God Only Knows" από τους The Beach Boys
  12. "I'll See It Through" από τούς Texas
  13. "Too Lost in You" από τις Sugababes
  14. "White Christmas" από τον Otis Redding
Στην ταινία ακούγονται και άλλα soundtracks σε σύνθεση από τον Craig Armstrong όπως είναι: "Prime Minister's Love Theme", "Glasgow Love Theme" και το "Portuguese Love Theme". Στο cd στις ΗΠΑ αντικατέστησαν την έκδοση του τραγουδιού Jump από τις Girls Aloud με εκείνη των Pointer Sisters (πρωτότυπη μουσική). 
Επίσης στη ταινία ακούστηκαν τραγούδια όπως: της Mariah Carey "All I Want for Christmas Is You", σε εκτέλεση από την ηθοποιό Olivia Olson , το "All Alone on Christmas" και το "Smooth" από τον Santana
Βραβεία - Υποψηφιότητες
Σύνδεσμοι
https://en.wikipedia.org/wiki/Love_Actuallyen  http://www.imdb.com/title/tt0314331/?ref_=ttfc_fc_tten  https://www.cine.gr/film.asp?id=703711&page=2    http://www.athinorama.gr/cinema/movie/agapi_einai-1007151.html
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Richard Curtis | Σενάριο: Richard Curtis | Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Martine McCutcheon, Bill Nighy, Rowan Atkinson | Μουσική: Craig Armstrong | Φωτογραφία: Michael Coulter | Μοντάζ: Nick Moore | Κοστούμια: Joanna Johnston | Γλώσσες: Αγγλικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά, Ιταλικά | Χώρες παραγωγής: Η.Β., Η.Π.Α., Γαλλία | Γυρίσματα: Λονδίνο, Μασσαλία
Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου