Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το Σμαραγδένιο Δάσος

Την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 θα προβληθεί η ταινία "Το Σμαραγδένιο Δάσοςτου John Boorman.

Περιπέτεια, Δράση, Δράμα Έγχρωμη | 1985 | 114' | Ακατάλληλο κάτω των 15

Τι είδους άνθρωπος θα επέστρεφε χρόνο παρά χρόνο για να σώσει ένα χαμένο παιδί από την πιο άγρια ζούγκλα του κόσμου; Μόνο ο πατέρας του.
Μέσω της ταινίας συμβολίζεται η κάθαρση, οι αόρατες δυνάμεις της φύσης, τα άγρια ένστικτα. Έξοχες εικόνες και συναρπαστικές λήψεις του δάσους.
Πρωτότυπος τίτλος: The Emerald Forest
Σκηνοθεσία: John Boorman
Σενάριο: Rospo Pallenberg

Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κ. Κανάρης" χάρτης (έναντι Ι.Ν. Παραβουνιώτισσας) 
Ώρα: 20:45 | Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Υπόθεση
Ένας Αμερικάνος μηχανικός o Bill Markham (Powers Boothe) βρίσκεται στη Βραζιλία και εργάζεται για την κατασκευή ενός φράγματος στην περιοχή του Αμαζονίου. Ζει σε μια σύγχρονη πόλη με τη σύζυγό του, Jean (Meg Foster), τον εφτάχρονο γιο του, Tommy (Charley Boorman), και την πεντάχρονη κόρη του, Heather (Estee Chandler). Κατά τη διάρκεια όμως της παραμονής του, ο γιος του πέφτει θύμα απαγωγής από μια φυλή Ινδιάνων, που ονομάζονται "Οι Αόρατοι Άνθρωποι", εξαιτίας της μοναδικής τους ικανότητας να καμουφλάρονται. Οι τοπικές αρχές μετά από ατελείωτες ώρες έρευνας θεωρούν το παιδί νεκρό, καθώς δεν είναι και η πρώτη απαγωγή που συμβαίνει στην περιοχή. Ο πατέρας όμως δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει την έρευνα. Δέκα χρόνια αργότερα, μετά από πολλές έρευνες, ο Bill δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από τις προσπάθειές του να ξαναβρεί το γιο του, ενώ δουλεύει για την ολοκλήρωση του φράγματος. Τελικά, μετά από χρόνια ανακαλύπτει τη φυλή των Αόρατων Ανθρώπων και βρίσκει το γιο του ο οποίος Tommy έχει υιοθετηθεί από τον Ουάναντι, τον αρχηγό μιας άγριας φυλής του Αμαζονίου. Η περιπέτεια όμως τώρα ξεκινάει.
Μια εκπληκτική ταινία βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία. "Το σμαραγδένιο δάσος", συμβολίζει την κάθαρση, τις αόρατες δυνάμεις, τα άγρια ένστικτα και η απόλυτη εξομοίωση με την φύση αναστατώνουν τον αλλοτριωμένο άνθρωπο, αναδεικνύοντας συγχρόνως την σοφία ενός πολιτισμού που χάνεται. Η ταινία είναι πάνω απ' όλα μια οικολογική ταινία, που από πολύ νωρίς (1985) έκανε λόγο για τη συρρίκνωση του δάσους του Αμαζονίου από τις αδηφάγες πολυεθνικές. Έξοχες εικόνες και συναρπαστικές λήψεις του δάσους.
Παραλειπόμενα:
- Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.
- Το χαμένο παιδί σε νεαρή ηλικία υποδύεται ο γιος του σκηνοθέτη.
Σύνδεσμοι
                         
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: John Boorman | Σενάριο: Rospo Pallenberg Πρωταγωνιστούν: Charley Boorman, Powers Boothe, Dira Paes, Meg Foster Παραγωγή: Βρετανική | Μουσική: Brian Gascoigne, Junior Homrich | Γλώσσες: Αγγλικά, Πορτογαλικά, Τοπική γλώσσα Αμαζονίου Φωτογραφία: Philippe Rousselot ΜοντάζIan Crafford Γυρίσματα: ΒραζιλίαΑγγλία Κοστούμια: Clovis Bueno, Christel Kruse Boorman | Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου