Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αστερόσκονη


Την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" και ο σύλλογος Ενεργών Πολιτών "Η Μέδουσα" θα προβάλουν την ταινία "Αστερόσκονη" του Matthew Vaughn.

Περιπέτεια, Φαντασίας, Οικογενειακή | 2007 | Έγχρ. | 127' | Απαραίτητη γονική συναίνεση

Η αγάπη είναι μαγεία! Μια επική ερωτική ιστορία φαντασίας και περιπέτειας…
Μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα "Stardust" του Neil Gaiman.
Πρωτότυπος τίτλος: Stardust
Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn
Σενάριο: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Αφήγηση: Ian McKellen
Γλώσσα: Αγγλικά

Η προβολή θα γίνει στο ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ χάρτης
Ώρα: 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη!


Υπόθεση
Σε ένα ήρεμο χωριό της Αγγλίας, ο νεαρός Tristan, Charlie Cox, προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά της πανέμορφης Victoria, Sienna Miller, ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα τείχη του χωριού του προκειμένου να βρει και να της φέρει ένα πεφταστέρι. Αναζητώντας όμως το πεφταστέρι, ο Tristan γνωρίζει τον έρωτα και την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο του ίδιου του διάττοντος αστέρα, που έχει την όψη μιας πανέμορφης γυναίκας της Yvaine, Claire Danes. Η επιστροφή όμως των δύο νέων στο χωριό δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς την καρδιά του αστεριού τη διεκδικούν πολλοί… Έτσι, μεταξύ άλλων, καταδιώκονται από μάγισσες και απάγονται από πειρατές σε μια προσπάθεια να μείνουν ζωντανοί… Προσπαθεί να την σώσει από την βλοσυρή μάγισσα Lamia, Michelle Pfeiffer, και την αδάμαστη επιθυμία της να παραμείνει αφύσικα νέα. Ο έρωτας που γεννιέται αλλά και η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του Tristan περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα…
Παραλειπόμενα:
- Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος, Neil Gaiman, σχολιάζει: «Ξεκίνησα θέλοντας αρχικά να αφηγηθώ την ιστορία ενός νεαρού που διεκδικεί αυτήν που επιθυμεί η καρδιά του για να συνειδητοποιήσει τελικά πως δεν είναι αυτή που επιθυμεί.[…] Όταν διάβασα το σενάριο, το βρήκα πολύ καλό. Ήταν αστείο και τρομακτικό και είχε μια κινηματογραφική ποιότητα.» 
- Για το ρόλο του Tristan οι δημιουργοί ήθελαν κάποιον που να μπορούσε αρχικά να είναι «παράξενος» και προοδευτικά να γίνεται πραγματικά γοητευτικός και θαρραλέος… Με άλλα λόγια ήθελαν κάποιον με μια δόση αθωότητας και αφέλειας, κάποιον που να ακολουθεί το ένστικτό του. Και ο νεαρός Charlie Cox διέθετε αυτά τα χαρακτηριστικά. Σχολιάζει ο ηθοποιός «Πρέπει να κάνεις το κοινό να πιστέψει σε αυτόν τον κόσμο όπου μια γυναίκα μπορεί να είναι αστέρι, όπου υπάρχουν κακές μάγισσες και μαγικά ξόρκια, οπότε πρέπει να οργανώσεις έτσι την ερμηνεία σου ώστε να αποδόσεις επαρκώς αυτές τις μη αληθοφανείς καταστάσεις. Ήταν μια πραγματική πρόκληση να βρεις τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην υπερβολή και την αλήθεια. Ήταν απαιτητική αλλά διασκεδαστική δουλειά.» 
- Για το ρόλο του Πειρατή Σαίξπηρ αναζητούσαν κάποιον που να μοιάζει άγριος και αυστηρός… Η επιλογή του Robert De Niro για τον πιο εκκεντρικό ρόλο της καριέρας του ήταν η ιδανική, καθώς ο ρόλος απογειώθηκε χάρη στο αναμφισβήτητο ταλέντο του De Niro.
- Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο πάρκο Ashridge, αλλά και σε πολλά γραφικά χωριά της Σκωτίας (Cotswolds, Stowe, κ.α.), ενώ η Ισλανδία προσέφερε το ιδανικό σκηνικό για πολλές σκηνές.
Βραβεία
- Βραβείο Χιούγκο Καλύτερης δραματικής παρουσίασης μεγάλου μήκους (2008)
- Βραβείο GLAAD Καλύτερης ταινίας ευρείας διανομής (2008)

Σύνδεσμοι
                           
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn | Σενάριο: Jane Goldman, Matthew Vaughn Μυθιστόρημα: Stardust του Neil Gaiman Αφήγηση: Ian McKellenΠρωταγωνιστούν: Claire Danes, Charlie Cox, Sienna Miller, Jason Flemyng, Mark Strong, Rupert Everett, Peter O'Toole, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro | Παραγωγή: Lorenzo di Bonaventura, Michael Dreyer, Neil Gaiman, Matthew Vaughn Χώρες Παραγωγής: Μεγάλη Βρετανία - Η.Π.Α. | Μουσική: Ilan Eshkeri | Γλώσσα: Αγγλικά Φωτογραφία: Ben Davis | ΜοντάζJon Harris ΚοστούμιαSammy Sheldon | Γυρίσματα: Σκωτία, Ισλανδία
Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου