Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αυγουστιάτικο Γεύμα στη Ρώμη

Τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 θα προβληθεί η ταινία "Αυγουστιάτικο Γεύμα στη Ρώμη" του Gianni Di Gregorio.

Κωμωδία | 2008 | Έγχρωμη | Ιταλία | 75' | Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Απλή και τρυφερή κομεντί, γεμάτη συναίσθημα, και τέσσερις αξέχαστες γιαγιάδες.

Πρωτότυπος τίτλος: Mid-August Lunch, Pranzo di ferragosto
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Gianni Di Gregorio
Μουσική: Ratchev & Carratello
Πρωταγωνιστούν: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata, Marina Cacciotti, Maria Calì
Γλώσσα: Ιταλικά


Η προβολή θα γίνει στο ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ χάρτης
Ώρα: 21:00 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Υπόθεση

Ο Τζιοβάνι, ένας ανύπαντρος πενηντάρης, ο οποίος μένει με τη χήρα μητέρα του σ' ένα μικρό διαμέρισμα στη Ρώμη δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τα κοινόχρηστα. Την εβδομάδα πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου, ο Λουίτζι, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ζητά από τον Τζιοβάνι να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες και τη δική του μητέρα για να μπορέσει να φύγει με την οικογένειά του. Σε αντάλλαγμα υπόσχεται να καλύψει ένα μέρος από τα κοινόχρηστα που του χρωστά. Έτσι αναγκάζεται να τη φιλοξενήσει, καταλήγοντας τελικά συγκάτοικος με… τέσσερις γριές.
Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον συν-σεναριογράφο του "Γόμορρα", ο οποίος απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Παραλειπόμενα:
~ Ο σκηνοθέτης έζησε πολλά χρόνια μαζί με τη μητέρα του, ακριβώς όπως και ο ήρωας της ταινίας: "Αν και όχι ιδιαίτερα ευχάριστη ως εμπειρία, υπήρξε η αφορμή να γνωρίσω και να αγαπήσω τη γενναιοδωρία, τη ζωντάνια και τη δύναμη που έχει ο κόσμος των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Η προσωπικότητά τους, αλλά κυρίως η μοναξιά που νοιώθουν σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα ήταν αυτό που κυρίως θέλησα να αποδώσω μέσα από το φιλμ. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2000 ο διαχειριστής στην πολυκατοικία που έμενα μου ζήτησε να φιλοξενήσω τη μητέρα του για λίγες ημέρες αλλά αρνήθηκα. Όμως αναρωτιόμουν τι θα είχε συμβεί εάν είχα δεχτεί και ιδού που οδήγησε η απορία μου! "
~ Αρχικά ο Gianni Di Gregorio έκανε κάστιγκ με επαγγελματίες ηθοποιούς για τους ρόλους των γυναικών, τελικά όμως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει "ώριμες κυρίες" χωρίς κινηματογραφική εμπειρία που θα υποδύονταν μπροστά στο φακό τη ζωή τους. "Τα γυρίσματα επηρεάστηκαν από τη διάθεσή τους, το χιούμορ και τον αυθορμητισμό τους. Η συμβολή τους στο τελικό αποτέλεσμα στάθηκε καθοριστική. "

Σύνδεσμοι

                           

Συντελεστές

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Gianni Di Gregorio | Ηθοποιοί: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata, Marina Cacciotti, Maria Calì Παραγωγός: Matteo Garrone Χώρα Παραγωγής: Iταλία | Μουσική: Ratchev & Carratello Γλώσσα: Ιταλικά | Φωτογραφία: Gian Enrico Bianchi | ΜοντάζMarco Spoletini ΚοστούμιαSilvia Polidori 

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου